Чисті руки – міцне здоров’я!

Найпоширеніші «хвороби брудних рук» – жовтяниця (гепатит А), гельмінтози, дизентерія, сальмонельоз, стоматити, кон’юнктивіт, ГРВІ та інші. Аби запобігти їх виникнення та розповсюдження дотримуйтеся деяких простих правил.

☝ Завжди мийте руки:

✔ перед початком приготування їжі та після обробки сирої риби або м’яса;

✔ перед їжею;

✔ після контакту зі сміттям, брудними підгузками, брудною білизною;

✔ після контакту з комп’ютером, грошима;

✔ після контакту з твариною, відвідування туалету, прогулянки;

✔ після відвідування громадських місць;

✔ після кашлю, чхання, очищення носа.

☝ Аби запобігти поширенню мікробів на поверхнях, яких можуть торкатися люди, прикривайтеся серветкою або носовичком, а не долонями.

☝ Відучуйте дітей від звички гризти нігті, смоктати пальці, змочувати їх слиною, перегортаючи сторінки книги.

☝ Ретельно мийте свіжі фрукти та овочі.

☝ Не варто захоплюватися антисептиками, його нераціональне використання може призвести до стійкості мікроорганізмів.

Як бачимо, миття рук – один із найкращих способів уникнути цілого ряду досить небезпечних захворювань. Ця проста звичка вимагає тільки мила та теплої води. Не забувайте ретельно мити з милом всі поверхні протягом 20-30 секунд, включаючи тильну сторону долонь, зап’ястя, між пальцями та під нігтями, у разі потреби можна використати спеціальну щітку, після чого добре промийте руки проточною водою та витріть руки чистим або одноразовим рушником. Можна використати серветку, аби вимкнути кран.

Знайти