Міжнародний тиждень профілактики отруєння свинцем

З 20 по 26 жовтня триває Міжнародний тиждень профілактики отруєння свинцем. Сьогодні розповідаємо про шляхи потрапляння свинцю до організму людини.

Передача свинцю до організму можлива через дихальні шляхи; шлунково-кишковий тракт; шкірні покриви.

👉 Через дихальні шляхи свинець надходить у формі пилу, пари чи аерозолю. Потім отрути швидко потрапляють у кров. Чим довше діяла отрута, тим вищий її токсичний ефект.

👉 У випадку з шлунково-кишковим трактом всмоктування токсичних сполук відбувається в ротовій порожнині, а потім в шлунку та кишечнику. Як правило, це відбувається при нехтуванні правилами особистої гігієни, особливо поміж дітей. Особливо вразливими в цьому випадку є й діти, що страждають на пікацизм (харчовий розлад, коли є бажання споживати неїстівні речі.

👉 Через шкірні покриви сполуки свинцю проникають через використання неякісного одягу.

Знайти