Треба їсти не менше, а правильно!

Якщо ви запитаєте людину, чи хоче вона бути здоровою і сильною, то будь-хто відповість вам «так», навіть не замислюючись.

А от якщо поставити питання: «Що ви робите, щоб бути здоровим », то чітку і однозначну відповідь ви навряд чи отримаєте.

Чому ❓

Скоріш за все причина полягає не в принциповому небажанні зберегти здоров’я до старості, а у відсутності зрозумілої інформації про те, як це зробити. А для того, щоб зрозуміти, від чого себе потрібно берегти, потрібно розуміти, що нам загрожує.

Правильне здорове харчування допоможе знизити ризик розвитку таких захворювань:

Ожиріння

Діабет

Серцево-судинні захворювання

Рак

Остеопороз і переломи кісток

Хвороби зубів

Здорове харчування, так само як і здоровий спосіб життя, набирають все більшої популярності в усьому світі.

Люди прагнуть дбати про своє здоров’я: займаються спортом, цікавляться корисними продуктами, розробляють щоденні раціони харчування, та й в цілому ведуть активний спосіб життя.

👆 Здорове харчування і фізична активність є ключем до гарного самопочуття і необхідні для довгого і здорового життя. Незбалансоване споживання продуктів з високим вмістом енергії (цукру, крохмалю та/або жиру) і низьким вмістом основних поживних речовин сприяє надлишку енергії, що є шкідливим для здоров’я і призводить до надмірної ваги та ожиріння, яке сприяє розвитку низки хронічних хвороб.

Що таке здорове харчування ❓

Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах.

Сьогодні ми вживаємо більше калорійної їжі, жирів, цукру і солі, а ось фруктів, овочів і цільнозернових продуктів їмо недостатньо. І хоча раціон кожної людини може відрізнятися залежно від її індивідуальних потреб, стилю життя, рівня фізичної активності, основи здорового харчування — досить прості й однакові для всіх.

Починайте з невеликих кроків:

поступово додавайте у щоденний раціон салати (із сирих різнокольорових овочів);

використовуйте оливкову олію для приготування їжі;

включіть до раціону здорові перекуси із сухофруктів, горіхів, яблук, ягід;

снідайте нежирним супом, салатом або кашею;

їжте 4-5 разів на день плюс 2 перекуси, їжте повільно, ретельно пережовуйте;

їсти бажано в один і той самий час, але не пізніше ніж за три години до сну;

замініть інгредієнти страв на менш калорійні — майонез на йогурт, цукор на мед, цукерки на сухофрукти тощо.

Поступово ваше харчування стане здоровішим та смачнішим.

Знайти