Харчові отруєння – хвороби, які виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини.
Сезон правця продовжується. Ця хвороба має сезонний характер: кінець весни-початок осені.
Кашлюком хворіють впродовж року, але найчастіше в весняно-осінній період. Вересень – це початок підйому захворюваності на кашлюк.
Потрібно пам’ятати, що серед грибів існує багато отруйних, які досить часто можуть призвести до смерті.
Опісторхоз - це природньо-осередкове паразитарне захворювання людини та рибоїдних тварин (кішки, собаки, свині, лисиці, норки, видри, тхорі та інші).
Харчові продукти забруднюються внаслідок порушення санітарних умов зберігання та приготування останніх, недотримання правил особистої гігієни.
Що це за дивна хвороба гарячка Денге?
В’ялена або сушена риба може нести небезпеку для життя - ботулізм.
Шкіра є першим і основним бар'єром, який оберігає організм від інфекцій, проте деякі інфекційні захворювання шкіри вимагають особливого підходу і консультації фахівця.
З 1 серпня в Україні триває кампанія з додаткової імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця для тих, хто пропустив планові щеплення у попередні роки.