В літній період людину оточує велика кількість різноманітних комах. Більшість з них безневинні, але частина – небезпечні.
Високі температури створюють ідеальні умови для розмноження шкідливих мікроорганізмів, що можуть призвести до харчових отруєнь. Щоб захистити себе і своїх близьких, слід дотримуватися кількох простих, але важливих правил гігієни та безпеки.
У наш час виникають різні інфекційні захворювання, але серед них в першу чергу необхідно звернути увагу на особливо небезпечне інфекційне захворювання під назвою холера.
Збудниками інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) є бактерії, віруси, гриби, найпростіші.
Лихоманка Західного Нілу (ЛЗН) – це гостре інфекційне вірусне захворювання з переважно трансмісивним зараженням людини.
Підхопити ротавірусну інфекцію досить легко: не достатньо ретельно вимити руки, покупатися у забрудненій водоймі чи проконтактувати з хворим.
Зараження відбувається при укусах малярійних комарів, заражених плазмодієм, при переливанні крові від матері плоду.
Вірусний гепатит А – вірусна інфекція, з ураженням печінки і травного каналу, та може мати як легкі не виражені симптоми, так і тяжкий перебіг.
В літній сезон, коли ми починаємо вживати полуницю, малину та інші ягоди, а також городню зелень – кріп, петрушку, салат, молоду капусту, огірки різко зростає вірогідність зараження гельмінтами.