Усі новини

Професор, лікар-дієтолог, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує, що надмірна кількість солі в раціоні підвищує кров’яний тиск, а це значно збільшує ризик інфаркту та інсульту

Близько 75%, ми споживаємо з магазинних продуктів і страв у закладах громадського харчування. Такі дані науковців:  https://lnk.ua/BNEMMqlNG.

Рекомендації від Олега Швеця:

✔️перевіряй інформацію на упаковці продуктів;

✔️купуй, де солі менше на 100 гр;

✔️прибери сільничку зі столу;

✔️соли менше страви при приготуванні.

👉Ще більше порад і корисної інформації про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49

Добова рекомендована ВООЗ норма солі — не більше 5 грамів (одна чайна ложка без гірки). А українці в середньому споживають 12,6 г на добу. Такі дані національного дослідження STEPS  https://lnk.ua/1V9kJxn4g

Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!

Поділитися:

#ЇжМеншеСолі!

Знайти