Стафілококова харчова токсикоінфекція — це гостре захворювання, що виникає внаслідок вживання їжі, забрудненої токсинами (гістотоксинами, зокрема ентеротоксинами), які виробляє бактерія золотистий стафілокок (Staphylococcus aureus). Це одна з найпоширеніших причин харчових отруєнь, яка часто має швидкий і бурхливий перебіг.
Для проведення дезінфекції в закладах охорони здоров’я допускаються лише засоби, які офіційно дозволені та пройшли державну реєстрацію МОЗ України. Правильний вибір дезінфекційних засобів – важлива складова інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я.
Очищення та дезінфекція криниць є необхідними для забезпечення безпеки питної води та підтримання їх у належному стані.
Грудне вигодовування справедливо вважають золотим стандартом харчування немовляти. Материнське молоко забезпечує всі необхідні поживні речовини, ферменти, гормони й антитіла, які допомагають формувати імунітет дитини.
Пам’ятка
Сказ – це захворювання, викликане рабівірусом.
Метод фітотерапії як “лікування травами” відомий з давніх-давен – дехто вказує термін у тисячі років, або і більш разючий вік цього напрямку медицини.
Інфекційний контроль в закладах охорони здоров'я - це комплекс заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань серед пацієнтів, медичного персоналу та відвідувачів
Коли ви дбаєте про свою зовнішність чи здоров’я ротової порожнини, пам’ятайте про те, що безпека повинна стояти на першому місці. Зробити запит щодо стерильності інструментів або попросити відкрити нову упаковку – це не лише нормально, а й розумно. Такими простими діями ви можете захистити себе та своє здоров’я від небажаних ризиків.
Дезінфекція медичного інструментарію – один із ключових аспектів санітарно-епідемічного режиму в закладах охорони здоров’я.